kunsthistorier.dk
Om kunsthistorier.dk
 
INTENTIONEN MED KUNSTHISTORIERS VIRKE ER at fortælle historier om kunst. Aktuel kunst og uaktuel kunst. National kunst og international kunst. Her er kunsthistorier for voksne og kunsthistorier for børn. På KUNSTHISTORIER er der fortællinger om kunstnere, om udstillinger samt inspiration til aktiviteter man selv kan afprøve. www.kunsthistorier.dk er en del af firmaet KUNSTHISTORIER - Bureau for kunstformidling, der beskæftiger sig med kunst- og kulturformidling. Firmaets indehaver er Naja Pedersen.
 
Naja Pedersen. Fotograf: Ida Wang, © IW Foto
 
Naja Pedersen (født 1968)
Kunst og kulturformidler, forfatter, blogger, projektleder, konsulent, forsker, underviser, udstillingsarrangør, omviser og indehaver af kunstformidlingsfirmaet KUNSTHISTORIER (Siden 2008). 

Uddannet cand. mag. i moderne litteratur, litteraturformidling og kunsthistorie fra Københavns Universitet (1995). Har tidligere formidlet kunst og kultur på en lang række af Danmarks bedste museer og udstillingssteder, bl.a. J.F. Willumsens Museum, Sophienholm, Kunstindustrimuseet, Gl. Holtegaard og Louisiana Museum for Moderne Kunst. Registrerer også private kunstsamlinger.

Forfatter til bøgerne: Den Store Tommelfinger og andre kunstværker for børn og deres voksne (Louisiana 2008) - illustereret af Simon Bang, Vilhelm Bjerke Petersen og Elsa Thoresen.UDSMYKNINGER. Ved Volden 1939 (Dansk Financia 2012) fotograferet af Ida Wang, samt i samarbejde med Christiane Pedersen bogen Jeg savner min pølsevon, mit værtshus og min mor - om pædagogisk praksis (Frydenlund 2015). Har desuden skrevet en række artikler, bla. til Louisiana Magasin. Skriver om kunst og kunstformidling på Kunsthistorier.blogspot.com

Udtænkte og udformede i samarbejde med billedkunstner Trine Asmussen litteratursanseudstillingen SPØGELSESHESTENE til Karen Blixen Museet i 2014. Udstillingen tager afsæt i Karen Blixens fortælling Spøgelseshestene (1950/55). Man kan læse mere om udstillingen her. Udstillingen blev vist i Vandrehallen i Hillerød efterår 2015.

Var fra 1994 ansat i Louisianas Børnehus, hvor hun formidlede kunst til børn og deres voksne. Fra 1998 til 2004 ansat som leder af Børnehuset, og var ansvarlig for billedskolehold, værksteder og visuel formidling. Var fra 2005 til 2007 Museumsinspektør for Formidlingen på Louisiana Museum for Moderne Kunst.

Blogger med udgangspunkt i praktisk og teoretisk erfaring på Kunsthistorier for børn, hvor der anmeldes, anbefales og gives gode råd til aktiviteter.

Forbereder et større grundforskningsprojekt i Børnetegninger og skriver om Børnetegninger på Børnetegninger.blogspot.dk.  Har bidraget med forord til bogen BØRNETEGNINGER - fra Fensmark & opland (2017) af Simon Bang. Har deltaget i radioprogrammet Mikrofonholder om Børnetegninger i dialog med Simon Bang. Har fortalt om Børnetegninger i P1 Eftermiddag. Blev interviewet af Bent Blüdnikow til Berlingske Tidende om Børnetegninger 8. juni 2017.

Er mor til to skønne unger fra 2006 og 2011.

 

COPYRIGHT:

TEKST: Kunsthistorierne må gerne kopieres til privat brug, men erhvervsmæssig affotografering af tekst og billeder er ikke tilladt med mindre andet er aftalt med firmaet KUNSTHISTORIER. Citater skal ske med tydelig angivelse af www.kunsthistorier.dk som kilde: ©KUNSTHISTORIER.

FOTO: Portrætfotografierne af Naja Pedersen på Forsiden og på denne side er fotograferet af Ida Wang, ©IW 2015Andre fotos på Kunsthistorier.dk er - når ikke andet er angivet - fotograferet af KUNSTHISTORIER. 

 

SAMARBEJDSPARTNERE:

Trine Asmussen, lærer, billedkunstner og lysdesigner: trineas@gmail.com

Simon Bang, filminstruktør, illustrator og kunstner. Læs mere her.  

Christiane Pedersen, pædagog og institutionsleder

Sebastian Pedersen, Webmaster og konceptudvikler: sebrosen@msn.com

Peter van der Meijden, kunsthistoriker og forsker ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet: pmeijden@hum.ku.dk. Læs mere her.

Ida Wang, fotograf og filminstruktør. Læs mere her.

Forlaget Multivers, læs mere her.

Forlaget Frydenlund

Vandrehallen i Hillerød, læs mere her.

Karen Blixen Museet, læs mere her.

 

 

 

 

 
Forside
Månedens kunsthistorier
Månedens kunsthistorie
Månedens kunsthistorie for børn
Tilbud
Rådgivning
Foredrag
Foredragsrækker
Værkstedspakker
Omvisninger
For børn
Galleri
Om kunsthistorier.dk
Links
Kontakt
Tilmeld Dig Nyhedsbrevet Fra Kunsthistorier.dk:

Tilmeld | Frameld
Den Store Tommelfinger og andre kunstværker for børn og deres voksne, skrevet af Naja Pedersen og udgivet af Louisiana Museum for Moderne Kunst.